Categorii

Brățară statement " Modigliani " | unicat | colecția #Furculision 2018 | manufactură în argint

Vandut Brățară statement " Modigliani " | unicat | colecția #Furculision 2018 | manufactură în argint

Informatii si comenzi telefonice
0727.826.845 / 07ARTANTIK

Cod produs: Furculision Modigliani
Disponibilitate: Vandut
600 Lei
Cant: Adaugă în Coş

vezi toate detaliile produsului

 

Brățară statement " Modigliani "

colecția Furculision 2018

manufactură unicat, bijuterie de artă

argint

 

manufactură în argint, turnat, presat, gravat și cizelat

 

Realizată dintr-o veche furculiță din argint și inclusă în colecția cu titlu generic "Furculision " by ArtAntik, această
brățară statement are un coronament de inspirație anatomica, redat în manieră minimalistă.
 Această stilizare plastică a unei mâini de damă, a fost inspirată de opera pictorului Amedeo Modigliani : " Portretul lui Jeane Hebuterne ".
Manufactură unicat, realizată de meșterul argintar Ionel Dumitru, exclusiv pentru ArtAntik Gallery & ArtAntik.ro.

Brățara cu deschidere mediană este suficient de flexibilă pentru a permite

ajustarea diametrului prin compresie și extensie, putand fi pozitionată atât pe încheietura mâinii, cât și mai sus, pe antebraț.

Titlu argint: 800

 

Amedeo Modigliani : Jeane Hebuterne, ulei pe pânză, datat 1918.

 

Vezi toată colecția Furculision !

 

FURCULISION & LINGURISION

bijuterii de artă, bijuterii de autor

 

Colecția de bijuterii " Furculision ", un proiect personal al domnului Neagu C. Andrei, manager ArtAntik.ro și ArtAntik Gallery, a căpătat materialitate atunci când maestrul orfevru argintar Dumitru Ionel, rezonând cu ideea de a realiza o serie de bijuterii inedite, care să marcheze apropiatul Centenar al Marii Uniri, a acceptat cu entuziasm această provocare artistică.

Astfel, spre deosebire de miticii mai vechi și mai noi, ArtAntik chiar face din țânțar armăsar, transformând vechi furculițe și linguri din argint în spectaculoase bijuterii, manufacturi unicat, stilizate și decorate cu simboluri autentic românești și pietre naturale.

Meșterul Dumitru Ionel, este unul dintre puținii păstrători ai tradiției meșteșugarilor țigani argintari, fiind descendent al unei familii cu o lungă tradiție în arta prelucrării metalelor nobile.

" De mic copil, când vedeam metalul topit, creştea inima în mine. De multe ori, când eram copil şi mă loveam cu ciocanul peste degete, îmi spunea bunicu’: “Lasă tată că p-acolo intră meseria!”." Meșter Dumitru Ionel ( într-un interviu acordat în anul 2011 site-ului totb.ro)

" Bijuteria este o adevărată artă, mai ales cu obiectele rudimentare pe care meșterul le are la îndemână. " Totuși, Dumitru Ionel se mândrește cu " tehnologia " asta pe care o stăpânește mai bine ca oricine: '' Dacă faci din plăcere, din dorința de a arăta că poți duce mai departe un meșteșug care datează de sute de ani, nu este greu. În această lume absolut nimic nu e greu, dacă e din suflet. E ca și în credință, pentru că dacă îți înveți copilul să creadă în Dumnezeu sau crede în aproapele său, este cam același lucru. În momentul în care o meserie, un domeniu, se transmite mai multe generații, devine ceva genetic, devine ceva din plăcere, din respect, din omenie, din dorința de a arăta lumii ceea ce poți face, uneori câștigi, alteori nu. ", spunea artizanul într-un interviu acordat cotidianului Evenimentul Zilei, în anul 2007.

„Nu înțeleg lipsa de respect și marginalizarea, față de un om simplu, nu contează că e român, că e țigan, că e etnic maghiar, că e sas, că-i bulgar, că-i nu-știu-ce... ", astfel vârstincul țigan cu ochii albaștri și senini ca cerul, a expus unul dintre dezideratele din 1918... Marea Unire a poporului român, indiferent de aparatenența etnică.

Bijuteriile din colecția Furculision sunt manufacturate din tacâmuri vechi din argint masiv ( furculițe, linguri și lingurițe ),  minuțios decorate prin martelare și gravare manuală , decorate cu pietre naturale atent selecționate, compozițiile artistice fiind împodobite cu elemente simbolice culturii și tradițiilor românești.

 

proveniență

manufactură unicat

România

 

periodizare

Martie 2018

 

 marcaje 

marcaj de garanție pentru titlu argint: 800

Această bijuterie se livrează însoțită de un certificat de garanție și conformitate pentru titlu argint 800!

 

 

dimensiuni

dimensiuni interioare: 5.8 cm / 5.5 cm

dimensiuni ajustabile prin compresie sau extensie

lățime bandă minimă: 0.5 cm 

lățime bandă maximă: 2.2 cm 

dimensiuni coronament: 5.5 cm / 6.5 cm 

lungime deschidere mediană: 0.5 cm

 

gramaj

44.8 grame

 

stare de conservare

excelentă 

 

COST TRANSPORT

Acest produs nu este disponibil pentru livrare prin curierat Poșta Română!

FAN COURIER: 20 lei

 

TOATE ARTICOLELE SE LIVREAZĂ ÎNSOȚITE DE CERTIFICAT de PREZENTARE și FACTURĂ FISCALĂ