Categorii

Brățară " Pomul Vieții II " | colecția Furculision | argint și agate naturale | UNICAT

Vandut Brățară " Pomul Vieții II " | colecția Furculision | argint și agate naturale | UNICAT

Informatii si comenzi telefonice
0727.826.845 / 07ARTANTIK

Cod produs: Furculision Pomul Vietii II
Disponibilitate: Vandut
630 Lei
Cant: Adaugă în Coş

vezi toate detaliile produsului

Brățară " Pomul Vieții  II"

colecția Furculision 2017

bijuterie de autor, manufactură unicat

agate naturale & argint

 

 

manufactură în argint, turnat, presat, martelat  și cizelat; agate naturale

 

Realizată dintr-o veche furculiță de argint,  această brățară din colecția "Furculision ", a fost numită în mod sugestiv " Pomul Vieții II ", simbol ancestral al nemuririi, din panteonul civilizatiei geto-dace.  Această bijuterie din colecția "Furculision ", dedicată Centenarului Marii Uniri, dorește a marca evenimentul istoric din anul 1918, prin care, poate mai mult ca oricând, națiunea a făcut atât dovada voinței sale, cât și pe cea a nemuririi neamului românesc.
În partea mediană regăsim simbolul Coloanei Infinitului,  " mărgelele " ( așa cum chiar Brâncuși numea modulele capodoperei sale ) fiind stilizate prin cizelarea tijei fostei furculițe.
Anturajele de agate șlefuite cabochon, au fost recuperate din vechi bijuterii de epocă și sunt atașate pe ramurile arborelui, prin incizare.
Elementele decorative de inspirație vegetală ale furculiței originale, au fost păstrate pe spatula cu terminație în palmeta flancată de motive acoladate.
Atât partea superioară a coronamentului, cât și spatula sunt texturate prin martelare manuală.
Manufactură realizată de meșterul argintar Ionel Dumitru, exclusiv pentru ArtAntik Gallery & ArtAntik.ro.

Brățară cu deschidere dispusă în partea superioară,  suficient de flexibilă pentru a permite

ajustarea diametrului brățării, prin compresie și extensie

Titlu argint : 830

 

 

FURCULISION & LINGURISION

bijuterii de artă, bijuterii de autor

 

Colecția de bijuterii " Furculision ", un proiect personal al domnului Neagu C. Andrei, manager ArtAntik.ro și ArtAntik Gallery, a căpătat materialitate atunci când maestrul orfevru argintar Dumitru Ionel, rezonând cu ideea de a realiza o serie de bijuterii inedite, care să marcheze apropiatul centenar al Marii Uniri, a acceptat cu entuziasm această provocare artistică.

Astfel, spre deosebire de miticii mai vechi și mai noi, ArtAntik chiar face din țânțar armăsar, transformând vechi furculițe și linguri din argint în spectaculoase bijuterii, manufacturi unicat, stilizate și decorate cu simboluri autentic românești și pietre naturale.

Meșterul Dumitru Ionel, este unul dintre puținii păstrători ai tradiției meșteșugarilor țigani argintari, fiind descendent al unei familii cu o lungă tradiție în arta prelucrării metalelor nobile.

" De mic copil, când vedeam metalul topit, creştea inima în mine. De multe ori, când eram copil şi mă loveam cu ciocanul peste degete, îmi spunea bunicu’: “Lasă tată că p-acolo intră meseria!”." Meșter Dumitru Ionel ( într-un interviu acordat în anul 2011 site-ului totb.ro)

" Bijuteria este o adevărată artă, mai ales cu obiectele rudimentare pe care meșterul le are la îndemână. " Totuși, Dumitru Ionel se mândrește cu " tehnologia " asta pe care o stăpânește mai bine ca oricine: '' Dacă faci din plăcere, din dorința de a arăta că poți duce mai departe un meșteșug care datează de sute de ani, nu este greu. În această lume absolut nimic nu e greu, dacă e din suflet. E ca și în credință, pentru că dacă îți înveți copilul să creadă în Dumnezeu sau crede în aproapele său, este cam același lucru. În momentul în care o meserie, un domeniu, se transmite mai multe generații, devine ceva genetic, devine ceva din plăcere, din respect, din omenie, din dorința de a arăta lumii ceea ce poți face, uneori câștigi, alteori nu. ", spunea artizanul într-un interviu acordat cotidianului Evenimentul Zilei, în anul 2007.

„Nu înțeleg lipsa de respect și marginalizarea, față de un om simplu, nu contează că e român, că e țigan, că e etnic maghiar, că e sas, că-i bulgar, că-i nu-știu-ce... ", astfel vârstincul țigan cu ochii albaștri și senini ca cerul, a expus unul dintre dezideratele din 1918... Marea Unire a poporului român, indiferent de aparatenența etnică.

Bijuteriile din colecția Furculision sunt manufacturate din tacâmuri vechi din argint masiv ( furculițe, linguri și lingurițe ),  minuțios decorate prin martelare și gravare manuală , decorate cu pietre naturale atent selecționate, compozițiile artistice fiind împodobite cu elemente simbolice culturii și tradițiilor românești.

 

proveniență

manufactură unicat

România

 

periodizare

2017

 

 marcaje

bijuterie de autor, marcaj cu ​logo ArtAntik, realizat prin gravare manuală

marcaj de garanție a titlului de argint: 830

 

dimensiuni

dimensiuni interioare: 5.8 cm / 5.3 cm

dimensiuni ajustabile prin compresie sau extensie

lățime bandă minimă: 0.5 cm 

lățime bandă maximă: 2.2 cm 

dimensiuni coronament:  4.5 cm / 6 cm 

lungime deschidere mediană: 1.3 cm

diametru anturaje agat: 1 cm - 0.9 cm - 0.8 cm - 0.7 cm

 

gramaj

41.7 grame

 

stare de conservare

excelentă 

 

COST TRANSPORT

Acest produs nu este disponibil pentru livrare prin curierat Poșta Română!

FAN COURIER: 20 lei

 

TOATE ARTICOLELE SE LIVREAZĂ ÎNSOȚITE DE CERTIFICAT de PREZENTARE și FACTURĂ FISCALĂ