Categorii

Colier cu veche amuletă chinezească | Liang Zhu | manufactură în argint | cca.1900

-14% Vandut Colier cu veche amuletă chinezească | Liang Zhu | manufactură în argint | cca.1900

Informatii si comenzi telefonice
0727.826.845 / 07ARTANTIK

Cod produs: Liang Zhu
Disponibilitate: Vandut
580 Lei 500 Lei
Cant: Adaugă în Coş

vezi toate detaliile produsului

Rară bijuterie de colecție

 

Colier cu veche amuletă chinezescă

 | Liang Zhu |

manufactură în argint

China

cca. 1900

 

manufactură în argint turnat, presat, cizelat 

 

 

 Pandantul-amuletă, este stilizat sub forma unui fluture cu aripile deschise, corpul acestuia păstrând parțial forma unei larve ( Vezi articolul documentar despre cicade și semnificația lor în cultura poporului chinez )  .

Volumetrie amplu exprimată prin repoussé, cu detalii fin cizelate în argint.

Reprezentările florale, ale căror coronamente sunt fin redate cu petale din fire filigranate, sporesc nota romantică a acestei bijuterii.

În partea inferioară, amuleta este accesorizată cu elemente în balans, ce au rolul de a alunga spiritele rele, aspect regăsit în multe civilizații ale lumii antice.

 

În cultura chineză fluturii sunt exponenții legăturii nemuritoare între sufletele pereche. Ei sunt asociați unei legende extrem de populare în spațiul sinic, fiind una dintre Cele Patru Mari Povești Populare. Legenda relatează povestea unei fete, Liang Shanbo (梁山伯) și a unui băiat, Zhu Yingtai (祝英台). Titlul legendei este de obicei format din abrevierea celor două nume Liang Zhu (梁祝) , fiind cunoscuta si sub numele de " Povestea Fluturilor Îndrăgostiți".

Legenda spune că în perioada Dinastiei Jin de Est (265-420 d.Hr.), când fetele nu aveau acces la o educație formală, tânăra Liang și-a convins tatăl să o trimită la școală deghizată într-un băiat. Tatăl este de acord iar fata în veșminte băiețești își începe studiile într-o școală departe de casa părintească. Ea se împrietenește cu un coleg, Zhu, de care mai apoi se va îndrăgosti. Aceasta îi oferă băiatului o serie de indicii referitoare la adevărata ei identitate, dar el nu înțelege situația și Liang decide să apeleze la un tertip: îi propune lui Zhu să-i viziteze casa părintească să-i facă cunoștiință cu “sora” ei în vederea căsătoriei. În momentul în care Zhu își vizitează “colegul” descoperă că defapt era fată și așa începe o frumoasă, dar scurtă poveste de dragoste. Liang fusese între timp promisă unui bărbat bogat din regiune, iar Zhu este profund afectat de această situație, se îmbolnăvește și moare. În ziua nunții aranjate, Liang vizitează mormântul lui Zhu și îi cere acestuia să o primească lângă el, moment în care mormântul se deschide brusc cu un sunet de tunet, iar fata sare în el. Din groapă ies doi fluturi zburând împreună, semnificând inseparabilitatea sufletelor pereche. În plus, corpul fluturelui în altorelief păstrează forma larvei cea ce sugerează ciclul renașterii, un element cu o puternică conotație spirituală: dragostea este nemuritoare.    

 

 

Lănțișor de fabricație recentă ( argint 830 ), adăugat ca parte a restaurării bijuteriei de epocă. Sistem de închidere tip "spring ring ".

Amuletă de perioadă dinastică Qing, manufacturată în argint cu titlu de puritate 900/1000.

 

proveniență

China

 

periodizare

cca. 1900

sfârșit de secol XIX - început de secol XX

periodizare realizată cu repere de stil, patină naturală originală, proveniență de lot și arie geografică

 

marcaje

lănțișor cu marcaj de garanție a titlului de argint:  830

Pandant expertizat prin testare chimică !

Titlu argint : 900 

 

dimensiuni

lungime lanț: 49 cm

grosime lanț: 0.1 cm

dimensiuni pandant: 9.1 cm/ 3.5 cm

dimensiuni elemente mobile: 4 cm/1.3 cm

diametru anouri de trecere pe lanț: 0.3 cm 

 

gramaj

 23  grame

 

 stare de conservare

excelentă

patină naturală specifică argintului vechi, curațată doar parțial, pentru redarea detaliilor și conservarea autenticității de vârstă

La cerere articolul poate fi curățat profesional! Serviciu oferit gratuit!

 

COST TRANSPORT

 Acest produs nu este disponibil pentru livrare prin curierat Poșta Română!

FAN COURIER: 20 lei

 

TOATE ARTICOLELE se LIVREAZĂ ÎNSOȚITE DE CERTIFICAT de PREZENTARE și FACTURĂ FISCALĂ