Categorii

Pictură Bedivan Petre, "Peisaj la țară" - Cadrilater, ulei pe pânză, cca. 1956

-60% Vandut Pictură Bedivan Petre, "Peisaj la țară" - Cadrilater, ulei pe pânză, cca. 1956

Informatii si comenzi telefonice
0727.826.845 / 07ARTANTIK

Cod produs: Pictura Petre Bedivan Peisaj la tara
Disponibilitate: Vandut
7000 Lei 2835 Lei Preţul în puncte de recompensă: 30
Cant: Adaugă în Coş

vezi toate detaliile produsului

Pictură Bedivan Petre, "Peisaj la țară" - Cadrilater
ulei pe pânză
cca. 1956
 
 
Această lucrare a pictorului Petre Bedivan (n. 1928 - d. 1982), evocă amintirile copilăriei sale, redând un peisaj de țară din Caliacra, satul său natal, din Cadrilaterul românesc, în acea perioadă.
Lucrarea este recent curățată și restaurată profesional, fiind oferită spre vânzare în rama originală.
Pictura autorului Petre Bedivan este semnată Bedivan P., în colțul din dreapta-jos, cu roșu, fiind autentificată ca originală de către Daniela Caruțiu, expert autorizat MCIN cu nr. 487.
Deși lucrarea nu este datată de către autor, cunoaștem faptul că aceasta a fost realizată în anul 1956, fiind oferită cadou moștenitoarei Anca Dănilă.
 
 
 Bedivan Petre
(n. 15 iunie 1928 , Caliacra ( regiunea Cadrilater )  – d. 19 feb.1982, București)
pictor, sculptor, gravor,
 
“…Dobrogea înseamnă lumina, lumina plajei, dar mai ales lumina și căldura stepei. Pentru mine mai înseamnă locul UNDE AM RĂMAS, adică locul de unde am cele mai multe și mai importante amintiri ale formelor, luminilor și culorilor…Nu m-am considerat niciodată PLECAT din Dobrogea, chiar dacă lucrez la București sau oriunde în țară...” Maria Ilie, Interviu- TOMIS, Constanța, 1978
 
 
Petre Bedivan alternează pictura cu sculptura și gravura, participând la numeroase expozitii în țară și în străinătate.  Studiază pictură la Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu din București în perioada 1947-1953. În cadrul Institutului îi are profesori pe Camil Ressu, Jean Al. Steriadi și lucrează 4 ani în atelierul lui J. Al. Steriadi, pictură, desen și gravură. Din anul 1954 devine membru UAP iar între anii 1955-1980 este profesor la Școala Populară de Artă din București. Are expoziții naționale între anii 1953-1980 la București .Este prezent în peste 35 de expoziții : Interregionale, Anuale de stat, Bienale de pictură și sculptură, Republicane, Saloane de Primavară, expozitii tematice. Are expoziții internaționale, în anul 1968 la Dusseldorf -Expoziția Interfauna, în anul 1970 la Moscova- Expoziția de pictură a țărilor socialiste și la Berlin- Expoziția Intergrafik. Între anii 1953 -1973 execută ilustrație de carte pentru manualele școlare și cărțile de literatură. Participă la lucrări de artă monumentală, frescă și mozaic individual sau în colectiv la Hunedoara, București, Giurgiu, Iași, Eforie. În anul 1955 la Hunedoara -frescă , în anul 1958 Giurgiu (gară) frescă , în anul 1959 București - Casa de cultură a raionului Tudor Vladimirescu,frescă ; în anul 1962 Eforie Nord, Restaurantul NEON- frescă; mozaic de ceramică, o lucrare colectivă în Mangalia în anul 1963 la Casa de Cultură, lucrările au fost executate de Paul Miracovici, Stefan Constantinescu, Gheorghe Labin, Petre Bedivan si Jules Perahim ; în anul 1964 la Constanța, Sala Sporturilor ,mozaic – lucrare colectivă executată de Gheorghe Labin, Paul Miracovici și Petre Bedivan.
 
 
 
proveniență
colecție privată Anca Dănilă: România
 
 
periodizare
cca. 1956
 
 
marcaje
lucrare cu semnătură de autor: Bedivan P.
 
 
 
dimensiuni
dimensiuni cu ramă : 70 cm / 45 cm
dimensiuni lucrare, fără ramă : 60 x 35 cm
 
 
stare de conservare
lucrarea se afla într-o stare de bună păstrare, fiind recent curățată și restaurată
 

COST TRANSPORT

Acest articol nu este disponibil pentru livrare prin curierat Poșta Română!

FAN COURIER: 50 lei

 

TOATE ARTICOLELE SE LIVREAZĂ ÎNSOȚITE DE CERTIFICAT de PREZENTARE și FACTURĂ FISCALĂ