Set de tacâmuri pentru deserturi
| Petit Fours |
Franța
cca. 1900 - 1910
argint turnat, presat, gravat și cizelat
Serviciu format din patru accesorii pentru servirea deserturilor Petit Fours.
Design rafinat elaborat în manieră specifică stilului Art Nouveau.
Palete realizate din metal comun argintat, ornamentate prin ajurare și gravare manuală elaborate compoziții de motive vegetal-florale.
Mânere realizate din argint cu titlu de puritate 950/1000.
Manufactură de atelier francez, datând în mod foarte probabil din decada 1900 - 1910.
Titlu argint mânere : 950
Petit Four
Denumirea de petit four (plural: petit fours, cunoscut si sub denumirea de mignardises) se referă la gustări de patiserie sau cofetarie, mici, de mărimea unei mușcături si provine din limba franceză, însemnând “cuptor mic”.
Aceste gustări, petit fours, erau gătite în mod usual într-un cuptor de dimensiuni mai mici, care era plasat, de obicei, lânga cuptorul principal. In secolul al XVIII-lea, unii brutari le puneau la coacere pe durata procesului de răcire a cuptoarelor pe cărbune, pentru a profita de căldura stocată, exploatând astfel temperatura crescută de ardere a cărbunelui, acesta fiind un combustibil mai costisitor în comparație cu lemnul.
In Franta secolului al XIX-lea, cuptoarele pe gaz nu existau. Oamenii foloseau, pe scara larga, cuptoarele de paine, care aveau doar doua setari de temperatura: una de temperatura foarte ridicata, folosita la prepararea carnurilor si legumelor, si o alta pentru petit fours. Setarea pentru aceste gustari era una de temperatura mai scazuta, ideala pentru coacerea produselor de patiserie.
Aceste petit fours pot fi regasite sub trei forme: glacé (“glazurate”) - mici gustari sub forma de tort, ecler sau tarta, glasate sau decorate in fondant sau glazura, salé (“sarate”) - aperitive de patiserie de mici dimensiuni, servite adesea la petreceri de tip cocktail sau bufeturi sau sec (“uscat”) - biscuiti savurosi, bezele, pricomigdale si foietaje.
In patiseria franceza, deserturile asortate, de mici dimensiuni, se numesc mignardises, in timp ce biscuitii tari, preparati cu unt, sunt numiti petit fours.
proveniență
Franța
periodizare
cca.
periodizare realizată cu repere de stil, tip de marcaje, patină naturală originală, proveniență de lot și arie geografică
marcaje
vechi poanson pictogramic francez, de garanţie a titlului de argint 950/1000 (Minerva 1)
reper de catalog internațional
tip de marcaj utilizat începând cu anul 1838
dimensiuni
furculiță
lungime totală: 16.7 cm
dimensiuni mâner: 12 cm / 1.6 cm
dimensiuni furcă: 4.7 cm / 3.5 cm
lingură
lungime totală: 17 cm
dimensiuni mâner: 12 cm / 1.6 cm
dimensiuni căuș: 5 cm / 3.8 cm
adâncime căuș: cca. 1 cm
paletă
lungime totală: 16.5 cm
dimensiuni mâner: 11.7 cm/ 1.6 cm
dimensiuni paletă: 4.8 cm/ 3.8 cm
cutit pentru porționare
lungime totală: 18.5 cm
dimensiuni mâner: 12.2 cm/ 1.6 cm
dimensiuni lamă: 6.3 cm/ 3 cm
gramaj
130 grame / set
stare de conservare
excelentă
lustru cu urme de uzură
COST TRANSPORT
Acest produs nu este disponibil pentru livrare prin curierat Poșta Română!
FAN COURIER: 20 lei
TOATE ARTICOLELE SE LIVREAZĂ ÎNSOTȚTE DE CERTIFICAT de PREZENTARE și FACTURĂ FISCALĂ