Categorii

Veche brățară nobiliară chinezească | Dragon imperial | argint & coral natural | China cca.1900

Vandut Veche brățară nobiliară chinezească | Dragon imperial | argint & coral natural | China cca.1900

Informatii si comenzi telefonice
0727.826.845 / 07ARTANTIK

Cod produs: brățară dragon imperial
Disponibilitate: Vandut
600 Lei
Cant: Adaugă în Coş

vezi toate detaliile produsului

Veche brățară nobiliară chinezească

" Dragonul de azur "

Qīnglóng

argint & coral natural

cca. 1900

China

 

montură în argint turnat, presat, cizelat, gravat și patinat; coral natural

 

Veche brățară chinezescă, stilizată sub forma unui dragon, în ipostaza de protector al unui anturaj de coral antic natural.

Dragon Qīnglóng ( Dragonul de azur ) redat în manieră similară heraldicii dinastiei Qing  ( 1644 -1912 ).

Brățară flexibilă, cu diametru ajustabil prin compresie și extensie manuală.

 Suprafața exterioară a benzii, prezintă gravură sculpturală cu model de solzi de șarpe, iar interiorul este gravat cu un model segmentat care imită anatomia șerpilor. Astfel de detalii contribuie la fidelitatea anatomică și conferă un plus de exotism bijuteriei.

Capul dragonului este redat în stil clasic iconografiei chineze, detaliile zoomorfe fiind exprimate volumetric cu o deosebită acuratețe a formelor și proporțiilor.

Veche manufactură de artizan chinez, de perioadă dinastică Qing târzie ( sfâșit de secol XIX - început de secol XX ).

Titlu argint : 925

 

 Dragonul (, pinyin: lóng ) este unul dintre cele mai recognoscibile și mai vechi simboluri chinezești fiind omniprezent în heraldica imperială. Reprezintă putere și tărie de caracter și este prin definiție simbolul oamenilor de succes. În limbajul cotidian al chinezilor contemporani încă există zicale legate de această creatură mitologică, printre care cel mai sugestiv idiom este: 望子成龍 (pinyinwàng zǐ chéng lóng, trad. speranța/dorința ca fiul să ajungă dragon).

 

În mitologia și folclorul chinezesc, dragonii sunt creaturi legendare care simbolizează în mod tradițional, puterea, norocul, bunul augur și capacitatea de a controla stihiile naturii. Împărații chinezi au folosit dragonul ca reprezentare a puterii lor, acest simbol fiind purtat doar de cei considerați a fi demni de semnificațiile sale, în mod uzual persoane din clasa nobiliară, de rang înalt.

În cultura chineză, coralul roșu este un simbol al bogăției, etalarea sa fiind o formă declarativă a înaltului statut social de care se bucură purtătorul.

Purtarea unor bijuterii reprezentând dragoni, adesea decorate cu nestemate sau coral natural, era un privilegiu rezervat nobililor și înalților demnitari chinezi.

 

 

Dragonul de azur

Dragonul de azur (青龍 Qīnglóng), cunoscut și sub numele de Dragonul verde-albăstrui Dragonul verde sau Dragonul albastru (蒼龍 Cānglóng), este unul din Dragonii-zei, care reprezintă înălțarea sau forțele subpământene ale celor Cinci Forme ale Marilor Zeități (五方上帝 Wǔfāng Shàngdì). Acesta este și unul din cele Patru Simboluri ale constelațiilor chineze, care sunt  reprezentări astrale ale Wǔfāng Shàngdì. Dragonul verde-albăstrui reprezintă estul și sezonul primăvăratic.

 

reprezentare heraldică a  " Dragonului de azur " pe steagul național al Chinei din perioada 1889-1912, dinastia Qing

 

Argintăria chinezească de export: povestea lumilor contopite 

Argintăria chinezească de export este unul dintre cele mai reușite modele de confluență culturală dintre Occident și Orientul Îndepărtat. Este vorba de obiecte de argint manufacturate în ateliere chinezești cu scopul de a fi exportate în Europa, America și Rusia de la sfârșitul secolului 18 și până la începutul secolului 20. Dacă în fazele incipiente aceste obiecte erau replici fidele după modelele europene, din a doua jumătate a secolului 19 maeștrii orfevrieri chinezi încep să introducă elemente orientale în piesele de export...Citiți mai departe

 

proveniență

colecție privată

țara de origine: China

 

periodizare

sfârșit de secol XIX - început de secol XX

periodizare realizată cu repere de stil, tehnică de manufacturare, patină naturală originală, proveniență de lot și arie geografică

 

marcaje

marcaj de import european, tipic manufacturilor "chinese export silver ", de  garanție a titlului de argint: 925

 

dimensiuni 

dimensiuni interioare:  6.7 cm/5 cm

dimensiuni ajustabile prin compresie sau extensie

lățime bandă: 0.5 cm

grosime bandă: 0.2 cm

dimensiuni coronament: 3.8 cm/3 cm

dimensiuni anturaje coral: 0.7 cm / 0.5 cm - 0.4 cm / 0.4 cm

altorelief coronament: 0.8 cm

 

gramaj

22.3 grame

 

 stare de conservare

excelentă

patină naturală specifică argintului vechi, necurățată, pentru redarea detaliilor și conservarea autenticității de vârstă

fără tasări și fisuri

 

 

COST TRANSPORT

Acest produs nu este disponibil pentru livrare prin curierat Poșta Română !

FAN COURIER : 20 lei

 

TOATE ARTICOLELE SE LIVREAZĂ ÎNSOȚITE DE CERTIFICAT de PREZENTARE și FACTURĂ FISCALĂ