Categorii

Vechi colier tibetan cu impozantă amuletă Mandala -Visvavajra | argint & metal comun | turcoaz & coral natural | Bhutan | secol XIX

-44% Vandut Vechi colier tibetan cu impozantă amuletă Mandala -Visvavajra | argint & metal comun | turcoaz & coral natural | Bhutan | secol XIX

Informatii si comenzi telefonice
0727.826.845 / 07ARTANTIK

Cod produs: colier mandala visvavajra
Disponibilitate: Vandut
1350 Lei 750 Lei
Cant: Adaugă în Coş

vezi toate detaliile produsului

Foarte rară bijuterie de colecție

 

Vechi colier tibetan cu impozantă amuletă pectorală

| Mandala - Visvavajra | 

Bhutan  - Regatul Druk Yul

secol XIX

 

manufactură în argint, turnat, presat, granulat și cizelat; lănțișor din metal comun, coral roșu natural și turcoaze tibetane

 

Vechi colier tibetan, accesorizat cu o impozantă amuletă pectorală redând o diagramă mandala cu simbol Visvavajra stilizat, dispus central.

Visvavajra (simbol heraldic al Regatului Druk Yul, actualul stat Bhutan) , este un simbol al stabilității absolute date de pământ, dar și al creației și regenerării, conform căruia universul a fost creat din încrucișarea a două forje.

Amuletă decorată cu fragmente de turcoaz natural și coral roșu natural, intarsiate în masa de lut.

Bilateral, amuleta este susținută de lănțioșoare realizate din aliaj de argint slab (puritate inferioară a standardului 750/1000 ).

Amuletă manufacturată în argint cu titlu de puritate de minimum 800/1000.

Veche manufactură de artizan tibetan, datând din secolul al XIX-lea.

 

BHUTAN - DRUK YUL


Regatul Bhutan este un stat din sudul Asiei, aflat la poalele munților Himalaya, învecinându-se la sud, est și vest cu India și la nord cu China. Vechea denumire a regatului este "Druk Yul" (Țara Dragonului)

Principatul a fost întemeiat de populația thepu în secolul VIII, fiind ocupat de tibetani în secolul al IX-lea.

 Budismul vajrayan este religia oficială a statutului Bhutan, simbolul Visvavajra fiind prezent pe emblema heraldică a acestui regat.

Visvavajran ( dublu-vajra ) este un simbol dharma al budismului tibetan, ilustrând fermitatea și puterea spiritului.

 

TURCOAZUL  TIBETAN

În medicina tradițională tibetană, turcoazul (Yu) este apreciat pentru proprietățile sale curative, fiind utilizat pentru eliminarea toxinelor din organism şi asigurarea unei bune funcționări a ficatului.  De asemenea, este utilizat pentru a trata febra, bolile de ochi și ca antidot împotriva otrăvurilor. Turcoazul este purtat și ca amuletă pentru a oferi protecţie în timpul somnului  (apărător al viselor).  În urma purtării, absorbind uleiurile din piele, turcoazul tibetan își poate schimba culoarea, căpătând tente coloristice de nuanță verde.

În antichitate, tibetanii au avut mai multe surse de extragere a turcoazului, incluzând: Tibetul, Iranul şi China. Se crede că  turcoazul tibetan provine din Kongpo (sud-estul Tibetului) şi Dargyal  (nord-estul Tibetului).  Cea mai mare exploatare minieră a turcoazului, a fost localizată în munţii Gangchen  Nari ( Ngari), din vestul Tibetului. Surse istorice confirmă faptul că liderii  tibetani din această regiune plăteau în mod regulat un tribut în turcoaz, către Regii din Ladakh.

CORALUL TIBETAN

Tibetanii  au folosit acest material atât în scopuri medicinale cât și drept podoabă de cult. Începând cu anii 1700, multe artefacte indică larga utilizare a acestui material, întâlnit în toate formele de artă tibetană  (intarsii în statuete, bijuterii, amulete etc)

      Coralul tibetan era obținut din  Marea Mediterană, departe de Himalaya, fiind atât de prețuit încât fiecărei bucațele i-a fost găsită o utilitate. Coralul era folosit atât în forma sa naturală căt și finisat prin umplerea golurilor cu un amestec de ceară și argilă.  

 În medicina tibetană coralul este folosit pentru calitățile sale vindecătoare. Una dintre cele mai vechi pastile din lume, "Rinchen Byur-dmar 25" sau  RINCHEN JUMAR-25 ( Coral Prețios 25) a fost prescrisă  pentru dureri de cap, leşin, afecțiuni cerebrale, febră cauzată de substanţe toxice, nevrită şi boli cronice. De asemenea, a fost folosit în alte diverse amestecuri și preparate medicinale, pentru a contracara rigiditatea şi paralizia generată de afecțiuni ale sistemului nervos ". 

 

proveniență

Bhutan

 

periodizare

 secol XIX

periodizare realizată cu repere de stil, tehnică de manufacturare, patină naturală originală,

proveniență de lot și arie geografică

 

marcaje

fără marcaje de epocă

Bijuterie expertizată prin testare chimică !

Amuletă din argint cu titlu de puritate de minimum 800/1000 !

 

dimensiuni

lungime maximă: 56.4 cm
lungime colier fără sistem de închidere: 53.8 cm
lungime sistem de închidere: 1.6 cm
dimensiuni anturaje coral: 0.5 cm/0.6 cm - 0.6 cm / 0.2 cm 
dimensiuni anturaje turcoaz: 0.5 cm/0.5 cm - 0.3 cm/0.4 cm - 0.3 cm/0.2 cm 
dimensiuni amuletă: 8.1 cm / 8.1 cm
 
 gramaj

43 grame

 

stare de conservare

excelentă

patină naturală specifică argintului vechi, curățată doar parțial, pentru redarea detaliilor și conservarea autenticității de vârstă 

 

 

COST TRANSPORT

Acest articol nu este disponibil pentru livrare prin curierat Poșta Română !

FAN COURIER: 20 lei

 

TOATE ARTICOLELE SE LIVREAZA INSOTITE DE CERTIFICAT de PREZENTARE și FACTURĂ FISCALĂ