Categorii

Veche casetă tibetană din argint și turcoaze naturale himalayene pentru prafuri și plante medicinale | Nepal

Vandut Veche casetă tibetană din argint și turcoaze naturale himalayene pentru prafuri și plante medicinale  | Nepal

Informatii si comenzi telefonice
0727.826.845 / 07ARTANTIK

Cod produs: Caseta tibetana testoasa turcoaze
Disponibilitate: Vandut
1500 Lei
Cant: Adaugă în Coş

vezi toate detaliile produsului

Casetă tibetană pentru prafuri și plante medicinale

manufactură în argint & turcoaz himalayan 

Nepal

 

 

manufactură în argint turnat, presat și cizelat; turcoaz natural himalayan

 

Vecche casetă tibetană din argint, tip „ snuff box ”, pentru păstrarea prafurilor și a plantelor medicinale.

Design elaborat sub forma unei broaște țestoase, având carapacea decorată cu remarcabile anturaje de turcoaze naturale himalayane.

Capac robust, cu ermetizare perfectă, detașabil prin tragere.

Manufactură de artizan sino-tibetan, datând în mod foarte probabil de la mijlocul secolului al XX-lea.

 Titlu argint: 925

 

Țestoasele sunt descrise frecvent în cultura populară ca fiind creaturi nepretențioase, răbdătoare și înțelepte.

Datorită duratei lor lungi de viață, a mișcării lente, a rezistenței și a aspectului ridat, acestea sunt o emblemă a longevității și stabilității în multe culturi din lume.

În credința budistă, broasca țestoasă este un animal sacru,  simbolizând longevitatea, puterea, tenacitatea, în Tibet fiind simbol al creativătății.

În Feng Shui, broasca țestoasă  reprezintă apa, în timp ce tigrul, phoenixul și dragonul reprezintă celelalte trei elemente.

În iconografia și terminologia budismului tibetan, ea o reprezintă pe Vetali, zeița de aur a Occidentului, care este descrisă ținând deasupra o broască țestoasă.

 

Recipientele „snuff bottle/box”  au apărut în timpul dinastiei Qing, atunci când tutunul de fumat era ilegal. În acea perioadă, era permisă consumarea pulberii de tutun, despre care se credea că are efecte benefice în tratarea unor boli comune precum răceala, durerile de cap și afecțiuni ale stomacului. Acest tip de recipient a devenit popular în zona centrală și sudică a Asiei, fiind utlizat atât pentru păstrarea pulberii de tutun și opium, cât și a sărurilor medicale. Ulterior, acest accesoriu a fost utilizat si ca recipient pentru esențe parfumate.

 

TURCOAZUL  TIBETAN

În medicina tradițională tibetană, turcoazul (Yu) este apreciat pentru proprietățile sale curative, fiind utilizat pentru eliminarea toxinelor din organism şi asigurarea unei bune funcționări a ficatului.  De asemenea, este utilizat pentru a trata febra, bolile de ochi și ca antidot împotriva otrăvurilor. Turcoazul este purtat și ca amuletă pentru a oferi protecţie în timpul somnului  (apărător al viselor).

 În urma purtării, absorbind uleiurile din piele, turcoazul tibetan își poate schimba culoarea, căpătând tente coloristice cu nuanță verde.

În antichitate, tibetanii au avut mai multe surse de extragere a turcoazului, incluzând: Tibetul, Iranul şi China. Se crede că  turcoazul tibetan  provine din Kongpo ( sud-estul Tibetului) şi Dargyal  (nord-estul Tibetului).  Cea mai mare exploatare minieră a turcoazului, a fost localizată în munţii Gangchen  Nari ( Ngari), din vestul Tibetului. Surse istorice confirmă faptul că liderii  tibetani din această regiune plăteau în mod regulat un tribut în turcoaz, către Regii din Ladakh.

 

proveniență 

 Nepal

 

periodizare

cca. 1950

periodizare realizată cu repere de stil, tip de marcaje, materiale, patină naturală, proveniență de lot și arie geografică

 

 marcaje 

marcaje de garanție a titlului de argint: 925

 
 
dimensiuni

înălțime: 2.08 cm

lungime: 9 cm

lățime: 6.23 cm

dimensiuni deschidere recipient: 2.5 cm / 1.66 cm

dimensiuni anturaj turcoaz central: 2.75 cm / 1.8 cm

 

gramaj
 
75.3 grame

 

stare de conservare

excelentă

 patină naturală specifică argintului vechi, curățată doar parțial, pentru redarea detaliilor și conservarea autenticității de vârstă

 

COST TRANSPORT

Acest produs nu este disponibil pentru livrare prin curierat Poșta Română !

FAN COURIER: 20 lei

 

TOATE ARTICOLELE SE LIVREAZĂ ÎNSOȚITE DE CERTIFICAT de PREZENTARE și

FACTURĂ FISCALĂ